Over mij

Mijn naam is Tessa en ik moet wat bekennen: Mijn huishouden is alles behalve smetteloos en sereen. Hoe kan het ook anders met een man, drie pubers, twee honden en een muildier? En ik vind het heerlijk!

Na mijn medische opleiding aan de Uithof in Utrecht heb ik jaren als zzp-er in de zorg gewerkt. Toen ik mijn huidige man ontmoette was ik al snel verkocht. Binnen een half jaar trouwden we en besloten we dat we open stonden voor een groter gezin.

Toen in 2001 onze eerste dochter werd geboren veranderde alles. Ons meisje bleek een verstandelijke beperking te hebben. Elk kind heeft behoefte aan duidelijkheid, uitleg en een veilige leeromgeving, maar zij vroeg om meer dan dat. Ze had een omgeving nodig die voorspelbaar was met veel structuur en duidelijke visuele handvatten. Extra structuur, extra overzicht en extra planning om onverwachte gebeurtenissen te beperken. Dat hebben we haar gelukkig kunnen geven zodat ze inmiddels is uitgegroeid tot een prachtige jonge dame die haar eigen structuur en overzicht kan creëren en ons daarvoor niet meer nodig heeft.

Job well done zou je zeggen. Maar ik miste het. Het organiseren en plannen. Ik realiseerde me dat ik dat altijd in mijn werk en privéleven heb gezocht: organiseren en structuur aanbrengen.
De kinderen gingen naar school en hadden helemaal geen behoefte meer aan een moeder die thuis zat te wachten met thee en koekjes (nou ja… de koekjes waren wel welkom). Snel een kus en een wild verhaal over school en weg waren ze! Naar vrienden, naar sporten of naar buiten, om moe en voldaan tegen etenstijd weer binnen te komen druppelen, al dan niet met aanhang.
Dus werd het tijd om meer uren te gaan werken en van het organizen mijn beroep te maken.

Nu geniet ik er van andere mensen te helpen met het zoeken naar hun knelpunten of het aanbrengen van structuur in hun leven, huishouden of werk.
Het kunnen kleine ergernissen zijn  (een administratie die bestaat uit een grote schoenendoos met papiertjes waarin niets terug te vinden is) of potentieel zorgelijke situaties (schulden die dreigen op te lopen), maar ook meer heftige omstandigheden zoals hoardingproblematiek. Hele verschillende problemen die elk een eigen aanpak behoeven, maar er zijn gezamenlijke kenmerken: het ontbreken van structuur, overzicht en grip.

And that’s where I come in!